Velkommen til Drabsch.dk

Historien om familie efternavnet Drabsch:
Det tyske familie efternavn Drabsch er klassificeret som værende et navn med oprindelse fra et sted. Når familie navne er defineret som "sted" navn, så henviser de til enten en bopæl eller et hjem, en stamfader eller en grundlægger af familien. Navnet indikere, at den oprindelige "bærer" enten havde et skilt/gravering over døren til hans bopæl, eller at denne persons bopæl var placeret i en bestemt by/landsby, som var placeret i forhold til nogle karakteristiske og topografiske forhold.
Familie navnet Drabsch kan spores tilbage til én af ​​to bosættelser. Trabitz eller Drabitzsch, begge beliggende i delstaten Sachsen. Således vil den oprindelige "bærer" af navnet, stamme fra én af disse 2 byer.
Alternativt kan efternavnet Drabsch også stamme fra et erhverv, i dette tilfælde er kaldenavnet baseret den gamle polske ord "drab", som er en lejesoldat/soldat til udlejning. Efternavne som stammer fra slaviske elementer er ikke ualmindelige i det østlige Tyskland.
Arvelige efternavne var først brugt i den germanske verden i det 12. århundrede. Det tog de næste 400 år før de var helt almindelige i de tysktalende fyrste- og hertugdømmer. Domumentationen fra denne periode viser at det var i byområderne og blandt adelen at de "første" familie efternavne skal findes.
Tyske arkiver indeholder en henvisning som er dateret den 12. august 1866 vedr. en dåb af Anna Francisca Drabsch, datter af Johann Friedrich Drabsch og Albertine Wilhelmine Hampel, indbygger i Berlin. Dette par holdte ogås en anden dåb for deres datter Alma Helene Drabsch i kirken St. Markus den 18 februar 1872.
Efterkommer i DK er børn af Herman og Britha Drabsch og disse bor på Sjælland. Der er andre efterkommer rundt om i verden. I Australien findes der en vej opkalde efter en af efterkommerne - Drabsch Street.